Spinach, pie, spanac,placinta

Ingrediente:

  • 300 g carne tocată de porc,
  • 100 g unt,
  • 250 g ină,
  • 250 g spanac,
  • 3 ouă,
  • 30 g usturoi,
  • sare,
  • nucșoară

Se freacă untul cu făina până când amestecul are aspectul firimiturilor fine de pâine. Se adaugă puţină apă, amestecând bine  până când se obține o cocă moale, nelipicioasă, care se pune la rece.

Spanacul se curăță, se spală, se opărește și se scurge bine. Usturoiul se curăţă. Ouăle se bat până se omogenizează.

Se amestecă bine, în robot, spanacul, usturoiul, nucşoara şi sarea, până se obține o pastă omogenă.

Aceasta se amestecă cu carnea de porc tocată.

Se rulează aluatul pe o suprafață tapetată cu făină și se decupează cu gura unei căni cercuri cu diametrul de 10 cm, care se pun în forme de brioșe.

Se adaugă cu lingura din compoziția de mai sus și se ung marginile aluatului cu ou bătut.

Se rulează din nou aluatul rămas și se decupează alte căpăcele cu diametrul de 8 cm, care se pun peste plăcințele, lipindu-se marginile.

Se ung deasupra cu ou bătut și se ţin la cuptor 25-30 de minute, până devin aurii.

Sau, dacă doriți, se poate și mai simplu:

Se împarte aluatul în două părți egale, se întind 2 foi din care una se așează în tava pregătită, se pune desupra umplutura, după care se acoperă cu cealaltă foaie, apoi lipim marginile foilor între ele cât să nu iasă afară umplutura. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *