Ingrediente:
- 125 g cacao,
- 125 g zahăr,
- 125 g unt,
- 6 ouă,
- 1 lingură pesmet,
- 1 lingură cacao
Se freacă untul spumă, apoi împreună cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle, frecând bine după fiecare, precum şi cacaua.
Din această compoziție se opreşte un sfert care va forma crema. Restul de trei sferturi se amestecă cu o lingură de pesmet şi o lingură de cacao.
Se pune totul la copt într-o tavă lată obişnuită. După ce s-a copt și s-a răcit, se taie prăjitura orizontal în două. Dacă nu este îndeajuns de înaltă pentru a putea fi tăiată astfel, se împarte în două jumătăți care se pun una peste alta.
La mijloc se umple cu crema oprită; se taie în pătrate care se acoperă cu glazură de ciocolată.
Dacă prăjitura se obţine din două jumătăţi suprapuse, rămâne cremă îndeajuns pentru a garnisi deasupra în loc de glazură de ciocolată.
Astfel prăjitura va fi mai ieftină. De asemenea, în loc de o lingură de cacao, se poate pune încă o lingură de pesmet în compoziţie.