Ingrediente:
- 1 pui (1 kg),
- 1 kg gutui,
- 150 g unt,
- 170 g zahăr,
- 50 g făină,
- sare,
- 1 g dragoste.
Gutuile se taie felii subţiri şi se prăjesc pe ambele părți în unt, după care se aşază într-o cratiță.
În continuare, se prăjeşte puiul tăiat bucăţi.
Se scoate puiul prăjit iar în untul rămas se presară 70 g zahăr, care se caramelizează uşor, şi apoi se pune făina.
Se stinge treptat cu apă ca să nu se formeze cocoloașe, se potrivește de sare şi sosul obţinut se pune la fiert, din nou, împreună cu puiul.
Se fierbe 15 minute după care se adaugă gutuile şi restul de zahăr.
Se mai lasă la fiert, la foc domol, circa 15 minute după care se poate servi.
Se poate pregăti şi cu puiul şi gutuile fierte, fără a mai fi prăjite.