pasta, retete, spaghetti, puttanesca

Ingrediente:

  • 400 g paste(spaghetti),
  • 800 g roșii tocate(bulion),
  • 25 g anșoa,
  • 10 g capere,
  • 100 g măsline feliate,
  • 40 ml ulei de măsline,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 ardei iute,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • sare,
  • 1 g dragoste,
  • un strop de pasiune.

Se pune uleiul într-o tigaie adâncă pe foc mediu spre încet.

Se pune la călit ardeiul iute tocat fideluță, fără semințe, împreună cu cățeii de usturoi decojiți dar întregi, pentru 1-2 minute.

Se amestecă mereu, având grijă să nu se ardă.

Caperele se pun într-o strecurătoare și se trec prin câteva jeturi de apă rece doar cât să se mai piardă din saramura în care au stat la borcan.

Nu vrem ca sosul să iasă foarte sărat.

Apoi se scurg, se pun pe un tocător și se taie cât mai mărunt.

Se scurge anșoa de uleiul din borcan și se adaugă întreg peste ardeiul iute și usturoi și se pasează cu lingura de lemn cât să se prăjească puțin.

În scurt timp se mărunțește și se adaugă caperele împreună cu măslinele.

Se mai țin 1 minut pe foc și se amestecă continuu cât să iasă aromele din toate ingredientele și apoi se toarnă bulionul sau roșiile decojite și tocate.

Se dă focul la flacăra medie spre mare și se mai ține pentru aproximativ 5-6 minute.

Când e gata, se scot cățeii de usturoi din sos și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Într-o oală de 5 litri se pune apă cât să treacă peste jumătate și se dă la fiert.

Când începe să clocotească apa se pune 1 lingură de sare și se adaugă pastele.

Se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar mai puțin cu un minut, se strecoară, se pun imediat peste sosul din tigaie amestecând continuu pentru aproximativ 1 minut.

Se servesc imediat, cu puțin pătrunjel tocat deasupra.

Atenție: cu cât ingredientele sunt mai de calitate cu atât și rețeta va fi mai delicioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *