Stuffed, tomatoe, mushrooms, ciuperci, rosii
(Cantitate pentru 5 Porții)

Ingrediente:

  • 700 g roșii proaspete,
  • 200 g ciuperci,
  • 100 g ceapă,
  • 50 g orez,
  • 50 g smântână,
  • 50 g caşcaval ras
  • 25 ml ulei,
  • 20 g pătrunjel verde,
  • 20 g mărar verde,
  • 10 g zahăr,
  • 1 g piper,
  • 15 g sare

Se taie căpăcelele roşiilor (care se lasă prinse într-o parte), apoi se scoate miezul. Ceapa, mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt. Ciupercile se taie felii. Orezul se curăță și se spală.

Ceapa se călește în 15 ml de ulei, apoi se adaugă ciupercile, sarea și piperul, lăsând să fiarbă până când se înmoaie bine.

Se adaugă orezul, 250 ml de apă, pătrunjelul și mărarul și se lasă să fiarbă circa 10-15 minute. Cu această compoziție se umplu roşiile. Se presară deasupra puțin cașcaval, după care se pune căpăcelul de roșie la loc(opțional).

Într-o tavă unsă cu 10 ml de ulei se pun roşiile, de jur-împrejurul lor se pune miezul scos din roşii, apoi se adăugă aproximativ 100 ml de apă și 10 g de zahăr.

Se introduce tava la cuptor 20 de minute, cât să se înmoaie puțin roşiile și să se formeze sosul.

Preparatul se servește fierbinte, cu smântână și pătrunjel verde deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *