Ingrediente:
- 5 ouă,
- 100 g zahăr,
- 60 g făină
Crema:
- 150 g unt,
- 100 g zahăr,
- 3 ouă,
- 3 linguri cacao
Glazura:
- 30 g cacao,
- 30 g zahăr,
- 1/2 pahar apă
Se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul, până fac băşici. Se bat albuşurile până se ţin de tel şi se amestecă uşor în gălbenuşurile frecate.
Se adaugă făina proaspăt cernută, amestecând cu atenție ca să nu se lase compoziția.
Se coace ca o omletă, într-o tavă lată, căptușită cu hârtie bine unsă. Se coace la căldură bună 10-15 min.
Se acoperă imediat cu un şervet, se pune deasupra un fund de lemn, se întoarce şi se ridică tava, apoi se curăţă hârtia.
Se umple imediat cu crema pregătită din timp, se răsuceşte caldă cu ajutorul şervetului pe care a fost răsturnată. Marginea ruladei se pune în partea de jos. Se glasează cu glazură de cacao.
Crema: se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se amestecă cu untul frecat spumă separat şi cu cacao. Se adaugă uşor albuşurile bătute bine spumă.
Glazura: se îngroaşă încet pe maşină cacaua, zahărul şi apa.