Ruladă cu miere

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri,
  • 4 linguri miere,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1/2 linguriţă bicarbonat,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 3 albuşuri,
  • 1 pahar zahăr,
  • 30 nuci, câteva prune uscate (neafumate),
  • făină cât cuprinde

Se freacă bine mierea cu zahărul, apoi cu gălbenuşurile; se amestecă cu bicarbonatul şi uleiul.

Separat se bat spumă trei albuşuri cu un pahar de zahăr. Se adaugă nucile tăiate felioare şi se amestecă bine totul împreună.

În loc de stafide, se pun câteva prune uscate (neafumate), tăiate mărunt.

Se pune făină cât cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale şi se frământă bine.

Se desparte aluatul în trei părţi la fel de mari, din care se întind trei foi; acestea se ung cu puțină dulceaţă sau marmeladă, se răsucesc, se ung deasupra cu gălbenuşul rămas și se presară cu zahăr amestecat cu nuci pisate.

Se coc la căldură mijlocie. Se încearcă dacă sunt gata.

Aceste rulade nu se servesc proaspete, ci după 1-2 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *