Salam din fructe

Ingrediente:

  • 250 g zahăr,
  • 1 + 1/2 kg  portocale,
  • 1 lămâie,
  • 2 kg mere bune,
  • 120 g nuci pisate,
  • 60 g citronat de casă

Se storc portocalele şi lămâia într-un pahar de apă gol; se completează paharul cu apă. Cu acest pahar de lichid se fierbe zahărul până se leagă ca la dulceaţă.

Se adaugă felii subţiri de mere bune, coaja rasă de la o lămâie. Se fierb în vas larg, amestecând ne neîntrerupt, ca să nu se prindă la fund.

Se încearcă şi, când amestecul este bine legat ca o pastă de gutui, se adaugă nucile şi citronatul (vezi reţeta „Citronat„) tăiate ca tăițeii.

Se amestecă bine. Se presară planşeta cu zahăr. Din compoziția bine răcită se face un sul de grosimea unui salam (poliş).

Se rostogoleşte în zahăr şi se lasă pe planşetă la loc cald, să se usuce timp de câteva zile.

Se serveşte tăiat în felii cam de 1 cm grosime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *