pesto, leurda

Ingrediente:

  • 250 grame frunze de leurdă,
  • 100 grame sâmburi de nuci,
  • 80 grame parmezan,
  • 120 ml ulei de măsline,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper

Se spală frunzele de leurdă și se scurg bine de apă.

Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează până când se obține o pastă consistentă.

Pentru un gust mai domol de usturoi se poate adaugă o legătură de pătrunjel verde în ingredientele mixate!

Pasta se așază într-un borcan peste care se toarnă puțin ulei deasupra, formând o peliculă protectoare.

Această pastă se poate păstra la frigider până la o săptămână sau se porționează și se ține la congelator în pungi vidate chiar și până la 3 luni.

Ce se poate face cu acest sos de leurdă:

Se amestecă o lingură de pastă de leurdă cu 100 g iaurt gras și se obține un sos delicios pentru diferite preparate: carne la grătar, cartofi copti la cuptor.

O lingură de sos de leurdă se amestecă bine cu 80 g de unt ușor topit care se întinde pe felii de pâine prăjită sau bruschete.

Cu o lingură de sos de leurdă se pot face niște paste delicioase, sau se poate pune direct în orezul fiert, se poate întinde pe pâine sau lipie caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *