ragu, bolognese, sos

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată mix de vită și porc,
  • 150 g morcov,
  • 300 g ceapă,
  • 500 ml bulion,
  • 50 ml ulei de măsline,
  • apă,
  • sare,
  • piper,
  • oregano

Tot secretul unui sos gustos stă în cantitatea de ceapă și felul în care s-a prăjit!

Deci, recomand a se folosi ceapă în cantități generoase și un pic de răbdare!

Timpul recomandat este de aproximativ 2 ore, la foc mediu spre mic.

ceapa, ragu, bolognese, sos, lasagna

Se pregătește o cratiță largă în care s-a pus uleiul și ceapa tocată mărunt(fideluță), se pune la foc normal până când se aurește ceapa.

Se toarnă o ceșcuță cu apă și se lasă pe foc mediu spre mic până când se evaporă toată apa și ceapa începe să-și schimbe culoarea.

Se mai toarnă încă o ceșcuță cu apă și se lasă iar la fiert până când se evaporă toată apa iar ceapa devine moale ca o pastă.

Atunci se adaugă morcovul răzuit și se lasă să se călească împreună pentru câteva minute.

Apoi se pune mixul de carne și se mai lasă la fiert până când scade toată apa lăsată de carne.

Se amestecă din când în când ca să nu se prindă de cratiță și, opțional, se mai poate adăuga o jumătate de ceașcă cu apă pentru ca acest amestec de carne să nu se întărească, să rămână mai moale în sos.

Când carnea este prăjită, se adaugă bulionul, sarea și piperul (opțional- un cub concentrat de vită), se mai lasă 5-10 minute pe foc.

Când totul este gata și focul închis, se adaugă și ultimul condiment – oregano.

Acest sos se poate folosi atât pentru rețeta de Paste Bolognese dar și pentru Lasagna.

Sosul ragu se poate păstra în frigider dacă se dorește a fi pregătit pentru a doua zi sau porționat în pungi, la congelator, pentru mai multe zile sau chiar și pentru câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *