paste, vinete

Ingrediente:

  • 350 g spaghetti(paste),
  • 400 g vinete,
  • 400 g roșii,
  • 100 ml bulion,
  • 100 g parmezan,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • ulei de măsline.

Se curăţă vinetele, se taie cuburi, se sărează şi se lasă să stea 20 de minute.

Se prăjesc în ulei încins şi se scot pe prosoape de hârtie că să se scurgă bine de grăsime.Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în ulei încins.

Se stinge cu roşiile mixate împreună cu bulionul, se condimentează, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe sosul, la foc mic, circa 5 minute.

Se adaugă vinetele, apoi pastele fierte şi scurse și un polonic de apă(apa în care au fiert pastele). Se ţin pe foc 2-3 minute, ca sosul să fie absorbit de paste.

Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *