Ingrediente:
- 200 g zahăr,
- 500 g castane,
- 200 ml lapte,
- 1 plic zahăr vanilat,
- 20 ml rom(lichior),
- 300 g frişcă,
- 50 g unt,
- 6 albuşuri,
- 1 g dragoste.
Castanele se pun în apă clocotită şi se fierb pentru aproximativ 10 minute.
Se scot din apă şi se curăţă de coajă.
Se pun să fiarbă în lapte cu zahăr până se înmoaie(pentru aproximativ 20 minute), apoi se trec prin blender(mixer) şi se fac piure.
Se lasă să se răcorească, se amestecă apoi cu romul(lichiorul), untul topit şi albuşurile bătute spumă tare.
Se pune în formă unsă cu unt la cuptor, la foc potrivit pentru circa 30-40 minute.
Se serveşte cu frişcă şi zahăr vanilat sau ornat cu felii de fructe(ananas, piersici).