marmeladă de caise

Ingrediente:

  • 2 linguri cu vârf de marmeladă,
  • 4 linguri cu vârf de zahăr,
  • 4 albuşuri

Marmelada din fructe aromate (caise, zmeură etc.), două linguri cu vârf zahăr fin pisat şi un albuş se freacă împreună 1/4 oră.

Se adaugă încă un albuş şi celelalte două linguri de zahăr și se freacă mai departe timp de 25-30 min.

Când amestecul a început să se îngroaşe, se amestecă uşor cu celelalte două albuşuri bătute spumă tare.

Se unge cu unt o farfurie care rezistă la căldură. Se pune pe farfurie compoziția, ridicată în sus ca o căciulă țuguiată.

Cu vârful unei linguri se fac colțuri adâncite pe suprafața sufleului, la distanţe mici, egale. Se înfige şi se apasă puţin, apoi se scoate vârful lingurii, ţinută cu scobitura în jos.

Sufleul se poate coace şi netezit cu un cuțit. Se dă la cuptor la căldură potrivită. Când este pe jumătate gata, cu ajutorul unui cuțit uns cu unt se fac pe vârful său două tăieturi, în cruciş, astfel ca sufleul să se desfacă în patru, în timp ce se coace.

Coptul durează cu totul aproximativ 1/2 oră, la căldură destul de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *