Ingrediente:
- 500 g spanac,
- 100 g ceapă,
- 25 g făină,
- 2 gălbenușuri,
- 150 ml lapte,
- 50 g unt,
- 50 g pâine albă,
- 1 litru supă de oase(apă)
- 10 g sare.
Spanacul se curăță și se spală în mai multe ape reci. Ceapa se taie mărunt și se opăreşte.
Pâinea albă se taie în cuburi mici, care se stropesc cu 20 g de unt topit și se rumenesc la cuptor, obținându-se crutoane.
Se separă albușurile de gălbenuşuri. Laptele se fierbe și se răcește.
Ceapa se înăbuşă în 30 g de unt și puțină supă. Se adaugă spanacul, supa de oase, sare și se fierbe totul până când spanacul este fiert.
Se pasează totul, obținându-se o cremă.
Gălbenuşurile se amestecă cu lapte, făină și sare, apoi se toarnă în cremă, amestecând continuu. Se mai fierb încă 10 minute.
Se adaugă bucăți mici de unt, pentru a împiedica formarea crustei.
Crema se servește fierbinte, cu crutoane deasupra.