cake, gris, prajitura, retete

(15-20 minute)

Ingediente:

  • 150 g zahăr,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • 1 lingură de rom,
  • 1 l apă,
  • 60 g griş,
  • unt,
  • 1 g dragoste.

Apa, zahărul, zeama de lămâie şi romul se pun în cratiţă să fiarbă.

Când începe să fiarbă se adaugă grişul sub formă de ploaie și se amestecă mereu cu lingura timp de 4 minute.

Se ia de pe foc şi se continuă să se amestece până când se răceşte.

Un platou sau o tavă smălţuită se udă cu apă, pe ea se întinde grişul de grosimea unui deget.

Se taie cu un cuţit în bucăți potrivite în formă pătrată sau dreptunghiulară şi apoi se coace pe amândouă părţile în unt încins.

Se serveşte cu gem, dulceaţă, sirop, marmeladă sau zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Acest preparat se poate fierbe şi cu o zi înainte.

Se păstrează foarte bine la rece, se taie în bucăţi, apoi se coace a doua zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *