Tartă de căpșuni cu frișcă

Ingrediente:

  •  Aluat foarte fraged (vezi reteta „Aluat fraged pentru tarte„),
  • 600 g căpşuni sau fragi,
  • marmeladă de căpşuni,
  • 1/4 kg frişcă bătută,
  • 50-60 g zahăr.

Se întinde o foaie subțire de aluat din care se taie un rotund de mărimea formei de tartă.

La mijlocul acestui rotund de aluat se pune o farfurie mai mică şi se taie aluatul în jurul ei, astfel încât să rămână o coroană lată de 5-6 cm.

Din aluatul rămas se întinde încă o foaie şi se taie în acelaşi fel o coroană egală. Se obțin astfel două coroane care se coc separat la cuptor cu foc slab.

După copt, se ung coroanele cu o lingură de marmeladă de căpşuni. Se aşază pe farfurie una peste alta. Mijlocul gol se umple cu căpşuni alese, curăţate, presărate cu zahăr. Se aşază pe marginea tartei câteva căpşuni.

Se acoperă totul cu frișcă bătută, îndulcită cu zahăr (se pune peste tartă în momentul când se serveşte).

Marmelada de căpşuni se poate face pe loc din căpşunile mai moi rămase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *