tocanita, stew, pork, food

Ingrediente:

(Cantitate brută pentru 10 porții)

  • 850 g carne de porc
  • 150 ml ulei
  • 750 g ceapă
  • 30 g usturoi
  • 100 g pastă tomate
  • 800 g roşii proaspete
  • 400 g ardei gras
  • 2 g boia ardei dulce
  • 0,25 g foi de dafin
  • 2 g cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 50 g pătrunjel
  • 500 ml supă de oase
  • 2 g piper
  • 30 g sare

Carnea se taie în 4-5 bucăți la porție și se sărează. Ceapa se taie în fâşii subţiri. Usturoiul se toacă mărunt. Ardeiul gras se curăță de cotor și de semințe și se taie în fâşii subțiri.

Roşiile proaspete se opăresc, se decojesc și se taie felii. Dacă sunt conservate, se scurg, apoi se taie la fel. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă.

Carnea și ceapa se înăbuşă în ulei cu 150 ml de apă. Se adaugă ardei, roşii, pastă de tomate, boia de ardei, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare și supă de oase.

Se fierbe totul circa 5 minute. Spre sfârşitul fierberii se adaugă vinul.

Preparatul se serveşte cald, cu pătrunjel verde deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *