Tort,fraged,mere,cake,apple

Ingrediente:

  • 250 g făină,
  • 250 g unt,
  • 80 g zahăr pudră,
  • 160 g nuci,
  • vanilie,
  • glazură
Umplutura:
  • 2 pahare zahăr,
  • 1/2 kg mere mere,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • coaja de la 1/2 lămâie

Se lucrează pe planşetă o cocă cu puțină vanilie. Se coc două foi pe tava unsă cu unt şi presărată cu făină. Se pot coace pe rând, deoarece aluatul poate aştepta fără să se strice.

Foile sunt foarte fragede; trebuie lăsate să se răcească puţin înainte de a le scoate din tavă şi puse imediat pe farfuria de tort.

Umplutura: se fierbe bine zahărul cu puţină apă şi vanilie.

Merele, de preferinţă Ionatane, se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari.

Se pun imediat în zahărul fiert si se fierb mai departe până scade complet zeama şi merele devin sticloase.

Se adaugă zeama și coaja de lămâie şi se mai fierb puţin împreună.

După ce s-a pus între foi umplutura răcorită, se presară tortul cu zahăr vanilat sau se acoperă cu o glazură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *