Ingrediente:
- 6 ouă,
- 6 linguri zahăr pudră,
- 6 linguriţe făină,
- vanilie,
- 3/4 kg frişcă bătută
Glazura:
- 1 1/2 linguri cacao,
- 1-2 linguri zahăr,
- 1 linguriță unt,
- 1/2 ceașcă lapte
Zahărul pudră vanilat, cernut, se freacă bine cu gălbenușurile până se fac ca o cremă și încep să facă băşici.
Albuşurile se bat spumă până se ţin de tel, apoi se amestecă uşor în compoziţie. Se cerne deasupra făina.
Se pune amestecul imediat la copt, în tava cu hârtia de copt unsă cu unt. Se coace la căldură potrivită.
Când marginile încep să se desprindă de tavă, se încearcă tortul la mijloc, cu o scobitoare sau cu o andrea. Se răstoarnă uşor, se scoate hârtia, la nevoie puţin umezită.
A doua zi se taie tortul în două foi neegal de groase (foaia de sus 1/4, iar cea de jos de 3/4 din înălțimea totală). Pe foaia mai groasă se pune frişca bătută, scursă de zer şi îndulcită; se îngrămădeşte mai mult spre mijloc.
Se aşează deasupra foaia subţire, care de la sine îşi lasă în jos marginile, luând forma bombată a indienelor.
Se acoperă cu glazura preparată în felul următor.
Într-un ibric se pune la fiert laptele. Se adaugă cacaua cernută împreună cu zahărul pudră şi se amestecă mereu, la foc moale, până se îngroaşă ca o smântână.
Se ia de la foc, se adaugă o linguriţă de unt proaspăt, frecând mereu până ce amestecul s-a răcit.
Se toarnă la mijloc pe indiana care trebuie aplecată şi rotită în aşa fel, ca glazura curgând să o acopere complet. La sfârşit locurile rămase goale se acoperă cu ajutorul unui cuțit laț.