Ingrediente:
- 4 ouă,
- 150 g zahăr,
- 1 pahar miere,
- 200 g făină,
- câte un vârf de cuțit mirodenii (coriandru, cuişoare, scorţişoară),
- coajă de lămâie,
- 1 vârf de linguriţă bicarbonat,
- 1 lingură rom sau alcool,
- câteva miezuri de nuci
Se încălzește pe lângă focul aragazului mierea până se topeşte (la căldură prea mare, dimpotrivă se întăreşte).
Se ia de la foc şi se freacă bine cu zahărul. Se adaugă din făina cernută câte puțină, frecând mereu.
După ce amestecul s-a răcorit, se adaugă pe rând ouăle unul câte unul, frecând după fiecare.
Se pune bicarbonatul dizolvat într-o lingură de rom sau în alcool şi mirodeniile.
Se freacă totul încă 1/4 oră, deoarece reuşita turtei dulci depinde în bună parte de amestecarea suficientă și de cuptorul bine potrivit.
Forma bine unsă se presară cu făina. Peste compoziţia pusă în formă se aşează câteva miezuri de nucă.
Se coace la foc potrivit.