Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Turtă dulce

Ingrediente:

  • 4 ouă,
  • 150 g zahăr,
  • 1 pahar miere,
  • 200 g făină,
  • câte un vârf de cuțit mirodenii (coriandru, cuişoare, scorţişoară),
  • coajă de lămâie,
  • 1 vârf de linguriţă bicarbonat,
  • 1 lingură rom sau alcool,
  • câteva miezuri de nuci

Se încălzește pe lângă focul aragazului mierea până se topeşte (la căldură prea mare, dimpotrivă se întăreşte).

Se ia de la foc şi se freacă bine cu zahărul. Se adaugă din făina cernută câte puțină, frecând mereu.

După ce amestecul s-a răcorit, se adaugă pe rând ouăle unul câte unul, frecând după fiecare.

Se pune bicarbonatul dizolvat într-o lingură de rom sau în alcool şi mirodeniile.

Se freacă totul încă 1/4 oră, deoarece reuşita turtei dulci depinde în bună parte de amestecarea suficientă și de cuptorul bine potrivit.

Forma bine unsă se presară cu făina. Peste compoziţia pusă în formă se aşează câteva miezuri de nucă.

Se coace la foc potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *