Ingrediente:
- 150 g făină,
- 2 ouă,
- 10 ml apă,
- 10 g sare,
- 5 g piper,
- 50 ml bulion,
- 30 g untură(ulei),
- 1 kg varză,
- 2 foi de dafin,
- mărar verde,
- cimbru,
- 1 g dragoste.
Din făină, apă, ouă și sare se face o cocă pentru tăiţei, se întinde foaia și se lasă la uscat, după care se rulează şi se taie tăițeii subţiri care se desfac şi se lasă la uscat 60 de minute.
Varza se spală în mai multe ape reci, se scot cotoarele și se taie foarte mărunt.
Se căleşte în untură(ulei), se piperează şi se pune bulion, se potriveşte de sare, se mai pun si foile de dafin, cimbrul uscat.
Tăițeii uscați se fierb în apă clocotită cu sare, se scurg bine şi se amestecă cu varza într-o cratiţă, care se ţine apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Se serveşte caldă cu mărar verde tocat deasupra.
Ca băuturi se recomandă bere rece sau vin roze.