Alviţă
Ingrediente: 125 g miere, 3 albuşuri, 310 g zahăr pudră, 500 g nuci, 125 g alune, 65 g zahăr cubic zdrobit, coajă de lămâie, 2 foi de vafele Se pune…
Ingrediente: 125 g miere, 3 albuşuri, 310 g zahăr pudră, 500 g nuci, 125 g alune, 65 g zahăr cubic zdrobit, coajă de lămâie, 2 foi de vafele Se pune…
Ingrediente: 2 gălbenuşuri, 4 linguri miere, 1 lingură zahăr, 1/2 linguriţă bicarbonat, 1/2 pahar ulei, 3 albuşuri, 1 pahar zahăr, 30 nuci, câteva prune uscate (neafumate), făină cât cuprinde Se…
Ingrediente: 6 ouă, 150 g zahăr, 250 g unt, 3 batoane ciocolată menaj (185 g) sau 100 g cacao, esență de rom, 1 lingură rasă pesmet, 1/4 kg frișcă bătută…
Ingrediente: 350 g făină, 80 g unt proaspăt, 60 g zahăr, 2-3 ouă, 20 g drojdie, 1 praf sare, 2 dl lapte, coajă rasă de lămîie, frişcă Se lucrează un…
Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahăr, 125 g ciocolată, 2 ouă întregi Se freacă untul spumă. Ciocolata se înmoaie puţin în cuptor şi se freacă apoi cu zahărul înmuiat…
Ingrediente: 4 ouă, 100 g zahăr, 100 g unt, 100 g nuci, 3/4 kg vişine Glazura: 1 albuş, 100 g zahăr Se scot sâmburii de la vișine, se scurg bine…