Tocăniţă de carne
(conține 2 g glucide) Ingrediente: 160 g carne, 20 g ceapă, 15 ml ulei, 3 g pastă de roşii, sare. Carnea se curăță de pielițe şi de zgârciuri, se taie…
(conține 2 g glucide) Ingrediente: 160 g carne, 20 g ceapă, 15 ml ulei, 3 g pastă de roşii, sare. Carnea se curăță de pielițe şi de zgârciuri, se taie…
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 20 g caşcaval, 10 g unt (sau margarină), un sfert de ou, verdeață, sare, 300 ml bulion de carne. Untul (sau margarina) se freacă bine…
Ingrediente: 400 g fidea lungă(tăieței, paste cât mai subțiri), 200 g unt, 200 g nucă, 300 ml lapte, 2 plicuri praf de frișcă, 1 linguriță scorțișoară Sirop: 300 g zahăr,…
Ingrediente: 250 g făină, 250 g unt, 80 g zahăr pudră, 160 g nuci, vanilie, glazură Umplutura: 2 pahare zahăr, 1/2 kg mere mere, zeama de la 1 lămâie, coaja…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, vanilie, 7 dl frişcă, 6 gălbenuşuri Se amestecă zahărul, ciocolata rasă, vanilia, frişca şi gălbenuşurile. Se pun la foc în baia de…
Ingrediente: Aluat foarte fraged (vezi reteta „Aluat fraged pentru tarte„), 600 g căpşuni sau fragi, marmeladă de căpşuni, 1/4 kg frişcă bătută, 50-60 g zahăr. Se întinde o foaie subțire…
Ingrediente: 250 g făină, 160 g unt proaspăt, 60 g zahăr, foarte puțină sare, 1-2 gălbenuşuri, coajă rasă de la 1 lămâie, puțină scorţişoară, vanilie, 3 linguri apă Se cerne…
(conține o g glucide) Ingrediente: 1/2 ou, 300 ml bulion de carne, verdeață, sare Se pun la fiert 300 ml bulion de carne. Când acesta clocoteşte se adaugă oul bătut,…
Ingrediente: 1/2 kg foi de plăcintă sau aluat de ştrudel, 500 g zahăr, 3 linguri miere, 250 g unt, 350 g nuci, 50 g pesmet fin, vanilie Pentru umplut baclavaua…
Ingrediente: Aluat cu drojdie lucrat la rece (vezi rețeta „Aluat cu drojdie ” ) Pentru umplutură: dulcețuri, ciocolată, marmelade, brânzeturi etc. Se taie aluatul tot în pătrate care se răsucesc…