Sos de vanilie
(pentru budinci reci) Ingrediente: 1/2 l lapte, 1 linguriţă amidon, 1 ou, 1/2 baton vanilie, 20 g zahăr Se desface amidonul cu puţin lapte rece, se adaugă oul, zahărul şi…
(pentru budinci reci) Ingrediente: 1/2 l lapte, 1 linguriţă amidon, 1 ou, 1/2 baton vanilie, 20 g zahăr Se desface amidonul cu puţin lapte rece, se adaugă oul, zahărul şi…
Ingrediente: 1/4 l lapte, 1 baton vanilie, 180 g zahăr, 4-6 gălbenuşuri, 400 g frişcă Se fierbe laptele (sau frişca) cu batonul de vanilie despicat. Se strecoară, se răcorește. Se…
(conțin 14 g glucide) Ingrediente: 200 g ardei grași, 160 g carne de vacă, 60 g roşii, 10 g ceapă, 1/2 albuş, 15 ml ulei, 20 g smântână, verdeață, sare.…
Ingrediente: 1 + 1/2 ceașcă făină, 2 ouă, 100 g unt, 1 ceașcă zahăr, 1/2 ceașcă lapte, 1/2 ceașcă fructe, coaja de la 1/2 lămâie, 1/2 linguriţă praf de copt…
(conţine 4 g glucide) Ingrediente: 100 g carne, 1/2 albuș, 20 g ceapă, 15 ml ulei, 50 ml iaurt, 100 g borș, foi de viță, mărar, sare. Carnea se curăță…
(conține 4 g glucide) Ingrediente: 150 g ciuperci, 25 g smântână, 1/2 gălbenuș, frunze de pătrunjel, sare, 300 ml bulion de carne. Se pun la fiert 300 ml bulion de…
Ingrediente: 400 g fidea lungă(tăieței, paste cât mai subțiri), 200 g unt, 200 g nucă, 300 ml lapte, 2 plicuri praf de frișcă, 1 linguriță scorțișoară Sirop: 300 g zahăr,…
Ingrediente: 250 g făină, 250 g unt, 80 g zahăr pudră, 160 g nuci, vanilie, glazură Umplutura: 2 pahare zahăr, 1/2 kg mere mere, zeama de la 1 lămâie, coaja…
Ingrediente: Aluat fraged (vezi rețeta) 70 g zahăr, 2 ouă, 350 ml lapte, 30 g stafide, 250 g brânză, 40 g făină, 30 g unt, sare, coajă rasă de la…
Ingrediente: Aluat foarte fraged (vezi reteta „Aluat fraged pentru tarte„), 600 g căpşuni sau fragi, marmeladă de căpşuni, 1/4 kg frişcă bătută, 50-60 g zahăr. Se întinde o foaie subțire…