chili con carne

Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix)
  • 1 conservă fasole roșie boabe (400 g)
  • 1 conservă fasole albă boabe (400 g)
  • 1 conservă de porumb dulce
  • 1/2 l bulion
  • 2 bucăți de ceapă albă
  • 1 bucată ceapă roșie
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 ardei gras mare roșu
  • 1 ardei chili uscat sau pudră de chili(după gust)
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 1-2 foi de dafin
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • apă

 

Cum prăjesc eu ceapa pentru “chili con carne” :

pun ceapa în tigaie când uleiul e deja încins, apoi aștept să se aurească-rumenească olecuță, după care adaug apă cât să stingă prăjeala și o las la fiert până se evaporă toată apă și începe din nou să sfârâie tigaia!

Repet încă o dată procedura și e gata de pus următorul ingredient!

Secretul este că, ceapa astfel pregatită, “se pierde” și dă un gust mai dulce și “yam-yam” oricărui tip de mâncare -gustare-sosuri care necesită ceapă!

Următoarele ingrediente vin rând pe rând, mai întâi carnea tocată – care poate să fie de porc, mixtă sau numai de vită, apoi ardeiul și bulionul(un fel de prăjeală oltenească cu carne).

Se adaugă condimentele : usturoiul tocat mărunt, sare, piper, foi de dafin, chili sau un ardei iute tocat.

Se ia tigaia de pe foc și tot conținutul se mută într-un vas mai încăpător unde se face cunoștință cu fasolea boabe din conserve și boabele de porumb(pe care deja le-am scurs bine de zeama din conservă), se mai lasă un pic să se împrietenească , se mai condimentează după gust și e gata!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *