Ingrediente:
- 400 g casarecce,
- 400 g piept de pui,
- 1 ceapă,
- 2 căţei de usturoi,
- 4-5 linguri ulei de măsline,
- 3 linguri pastă de tomate,
- 1 cană suc de roşii,
- 100 g parmezan,
- 100 ml vin alb,
- 1 linguriţă concentrat de supă,
- cimbru,
- oregano,
- busuioc,
- piper,
- sare,
- pătrunjel verde.
Se fierbe pieptul de pui în apă cu sare, se scoate, iar în zeamă se adaugă concentratul de supă şi se pun pastele.
Se fierbe conform instrucţiunilor de pe pachet şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă.
Pieptul de pui se taie cuburi sau fâşii. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei, se adaugă cuburile de carne şi se călesc împreună 1-2 minute.
Se sting cu pasta de tomate diluată în suc de roşii şi vin, se potriveşte gustul de sare şi condimente, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe sosul, la foc mic, până se leagă.
Se toarnă peste paste, iar când se servesc, se presară deasupra parmezan ras şi pătrunjel tocat mărunt.