bulion de carne

(conține 0 g glucide)

Ingrediente:

  • 100-150 g carne,
  • sare,
  • apă

Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari şi se pune la fiert în aproximativ 500 ml apă rece, astfel ca la sfârşitul fierberii să rămână 300 ml lichid.

Se preferă carnea de vacă. Când carnea are os, se pune la fiert cu totul (după ce s-a spălat).

La sfârşit, carnea fiartă se întrebuințează ca rasol; dacă există bucăți de carne de o calitate inferioară, după ce au fiert se dau prin maşina de tocat făcându-se diferite preparate (chiftele, perişoare, ruladă etc.).

În timpul fierberii, dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă. În timp ce carnea fierbe, se formează o spumă pe deasupra, care se ia cu o lingură specială (cu găuri) şi se îndepărtează.

La sfârşitul fierberii se adaugă sarea necesară.

Bulionul de carne se poate întrebuința la prepararea diferitelor supe, ciorbe, borşuri, sosuri etc.

9 comentarii la „Bulion de carne”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *