Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

bulion de carne

(conține 0 g glucide)

Ingrediente:

  • 100-150 g carne,
  • sare,
  • apă

Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari şi se pune la fiert în aproximativ 500 ml apă rece, astfel ca la sfârşitul fierberii să rămână 300 ml lichid.

Se preferă carnea de vacă. Când carnea are os, se pune la fiert cu totul (după ce s-a spălat).

La sfârşit, carnea fiartă se întrebuințează ca rasol; dacă există bucăți de carne de o calitate inferioară, după ce au fiert se dau prin maşina de tocat făcându-se diferite preparate (chiftele, perişoare, ruladă etc.).

În timpul fierberii, dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă. În timp ce carnea fierbe, se formează o spumă pe deasupra, care se ia cu o lingură specială (cu găuri) şi se îndepărtează.

La sfârşitul fierberii se adaugă sarea necesară.

Bulionul de carne se poate întrebuința la prepararea diferitelor supe, ciorbe, borşuri, sosuri etc.

10 comentarii la „Bulion de carne”

Răspunde-i lui Gulii cu Pesmet – Gătește Românește Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *