Potato, Soup, cartofi

(conține 42 g glucide)

Ingrediente:

  • 200 g cartofi,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g unt (sau margarină),
  • 10 g smântână,
  • 1/2 gălbenuș,
  • 300 ml bulion de carne,
  • verdeaţă,
  • sare.

Cartofii se spală bine şi se pun la fiert cu coajă. Când sunt fierți se curăţă, se pasează transformându-se în piure şi se amestecă cu lapte şi unt (sau margarină).

Separat se pun la fiert 300 ml bulion de carne. Când clocoteşte i se adaugă piureul de cartofi, amestecând continuu. Se lasă să mai dea în câteva clocote şi se ia de pe foc.

Într-un alt vas se amestecă gălbenuşul cu puțină supă şi se adaugă după aceea în bulionul de carne. Pe deasupra se presară verdeața spălată şi tocată mărunt.

Se serveşte cu smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *