Ingrediente:
- 500 g cartofi,
- 125 g unt,
- 125 g zahăr,
- 300 g brânză de vaci,
- 3 ouă,
- 50 g nuci,
- esență de rom,
- zahăr vanilat,
- un vârf de cuțit sare,
- bicarbonat,
- 1 lingură pesmet,
- 1 lingură de gem,
- 1 g dragoste.
Se pun la fiert cartofii in coajă.
Într-un vas se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenușurile.
Se freacă continuu, până când se formează o cremă fină.
Se adaugă cartofii dați pe răzătoare şi brânza de vaci sfărâmată, apoi zahărul vanilat, romul, nucile tăiate bucățele și un vârf de bicarbonat stins cu puțin oțet.
Se amestecă totul foarte bine şi se coace în forma unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se lasă să se răcească.
Din albuşurile bătute spumă cu zahăr şi cu o lingură de gem se face o glazură cu care se îmbracă tortul.