Ingrediente:
- Aluat de ștrudel (vezi rețeta ),
- 20 g unt,
- pesmet
Umplutura:
- 750 g brânză,
- 50 g margarină sau unt,
- 100 g zahăr,
- 1-2 ouă,
- 1 lingură rasă făină,
- 50 g stafide,
- zahăr pentru presărat,
- vanilie
Foaia întinsă se stropeşte cu unt și se presară cu pesmet.
Umplutura se prepară în felul următor. Brânza de vaci, bine scursă, se trece prin sită. Margarina sau untul se freacă spumă. Se adaugă treptat zahărul, ouăle bătute puţin cu furculiţa, făina şi brânza, câte puţină, cu lingura. La urmă se pun stafidele alese, curăţate şi spălate.
Umplutura se aşterne numai pe jumătate din foaie şi se răsuceşte ştrudelul începând din partea umplută.
Astfel, partea din foaie care este ne- umplută o înfăşoară pe cealaltă şi după copt se desface în foi multe, ca un foitaj.
Se aşează în tava unsă şi se unge deasupra cu unt. Se coace cam 3/4 oră la căldură mijlocie.