Ingrediente:
- 6 ouă,
- 2 linguri fructoză,
- 500g mascarpone,
- 500g brânză de vaci,
- 250g stafide,
- 3 linguri de gris,
- coaja rasă de la o lămâie,
- zeama de la o lămâie,
- un praf de sare.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă.
Gălbenuşurile se amestecă cu fructoza până devin o spumă deschisă la culoare. Se adaugă brânza de vaci şi mascarpone.
Se mixează până se omogenizează, apoi adăugăm grişul, zeama şi coaja de lămâie şi stafidele.
Amestecăm cu o spatulă de sus în jos, ca să fie aerată compoziția și se adaugă spuma de albuş.
Se toarnă prăjitura în formă și se dă la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 45-50 de minute, până se rumeneşte.
Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Când se va răci o să dea împresia că prăjitura s-a lăsat. Prăjitura este bună. În lipsa făinii şi a drojdiei nu este pufoasă.
Deasupra putem aranja câteva boabe de stafide, sau turnăm miere.