cake, cheescake, prajitura

Ingrediente:

  • 6 ouă,
  • 2 linguri fructoză,
  • 500g mascarpone,
  • 500g brânză de vaci,
  • 250g stafide,
  • 3 linguri de gris,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • zeama de la o lămâie,
  • un praf de sare.

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă.

Gălbenuşurile se amestecă cu fructoza până devin o spumă deschisă la culoare. Se adaugă brânza de vaci şi mascarpone.

Se mixează până se omogenizează, apoi adăugăm grişul, zeama şi coaja de lămâie şi stafidele.

Amestecăm cu o spatulă de sus în jos, ca să fie aerată compoziția și se adaugă spuma de albuş.

Se toarnă prăjitura în formă și se dă la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 45-50 de minute, până se rumeneşte.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Când se va răci o să dea împresia că prăjitura s-a lăsat. Prăjitura este bună. În lipsa făinii şi a drojdiei nu este pufoasă.

Deasupra putem aranja câteva boabe de stafide, sau turnăm miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *