Ingrediente:
- 140 g unt,
- 140 g zahăr,
- 140 g ciocolată menaj sau 70 g cacao,
- 4 gălbenuşuri,
- 4 albuşuri,
- 1 linguriţă cu vârf de pesmet
Crema:
- 200 g unt,
- 200 g zahăr pudră,
- 160 g ciocolată menaj,
- 2 ouă,
- 1-2 linguri lapte
Untul frecat spumă se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul. Se adaugă uşor albuşurile bătute spumă și o linguriţă cu vârf de pesmet, cernut prin sită deasă.
Din această compoziție se coc 2-3 foi subţiri care se umplu cu cremă de ciocolată preparată astfel:
Se freacă untul spumă. Ciocolata în batoane se dă pe răzătoare. Zahărul pudră, topit cu puţin lapte, se pune împreună cu ciocolata într-o crăticioară pe baie de apă.
Se adaugă pe rând ouăle întregi, amestecând neîntrerupt compoziţia până ce se îngroaşă. Se ia de la foc.
Când este aproape rece, se adaugă câte puţin în unt şi se bate până ce se face ca o spumă, cu care se ung foile.
Tortul se acoperă cu praf de cacao, cernut deasupra.