Rode tuinmelde, loboda, Atriplex hortensis

(conține 14 g glucide)

Ingrediente:

  • 150 g lobodă,
  • 10 g orez (se calculează și se scade din rația zilnică de glucide),
  • 20 g ceapă,
  • 50 g iaurt,
  • frunze de pătrunjel,
  • leuștean,
  • borș,
  • sare.

Se pun la fiert 300 ml apă. Se aleg frunzele de lobodă, se spală bine în mai multe ape şi se taie in fâşii late.

Se curăță ceapa, se spală şi se toacă mărunt.

În momentul în care apa începe să fiarbă, se pune loboda şi ceapa pregătită.

Separat se pune la fiert orezul care în prealabil a fost spălat.

După ce loboda a fiert se adaugă orezul fiert pe jumătate. Se lasă totul să fiarbă în continuare pentru încă 10-15 minute.

La sfârşit se adaugă frunzele de pătrunjel şi de leuştean tocate mărunt, peste care se toarnă borşul clocotit.

La servire se adaugă iaurtul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *