Ingrediente:
- 10 ardei,
- 4 kg cartofi,
- 1/2 kg bulion(roșii),
- 4-5 bucăți de ceapă,
- 80 ml ulei,
- 2-3 foi de dafin,
- piper,
- pătrunjel,
- sare,
- 1 g dragoste.
Se pun cartofii la fiert, în coajă.
Separat se pune la prăjit în ulei ceapa curățată și tăiată.
Când s-a călit se pun 2 ardei tocati, se lasă câteva minute, apoi bulionul sau roșiile tăiate mărunt și se mai lasă pe foc până când toate sunt bine călite.
Se presară pătrunjelul tocat, se adaugă piperul, sarea și foile de dafin.
Se curăță cartofii fierți de coajă, se dau pe răzătoare și se amestecă bine cu această prăjeală(sos).
Se scot foile de dafin din compoziție!
Se curăță ardeii de semințe cu grijă ca să nu se rupă și se umplu cu această compoziție.
Se așază ardeii umpluți în tavă și se dau la cuptorul încins până când ardeiul se rumenește.
Aceasta este rețeta mamei mele pe care o pregătesc în fiecare vară când primii ardei din grădină s-au copt!