Ingrediente:
- 1 kg fasole verde,
- 50 g făină,
- 100 g unt,
- 200 g smântână,
- sare,
- pătrunjel,
- 1 g dragoste.
Pentru aluat:
- 200 ml untdelemn,
- 100 ml borş,
- 50 g smântână,
- 1/2 praf de copt,
- făină cât cuprinde,
Pentru servit:
- 50 g brânză rasă sau 150 g smântână.
Se fierbe fasolea în apă cu sare, cu pătrunjelul tocat, după care se scurge.
Separat se face sosul:
Se pune la topit untul într-un vas, apoi se adaugă făina şi smântâna, amestecându-se bine să nu se formeze cocoloașe.
Se adaugă fasolea şi se mai lasă pe foc să scadă bine.
Se face aluatul:
Se amestecă făina cu praful de copt apoi se adaugă untdelemnul, borșul, smântâna și sarea. Din aceste ingrediente se formează un aluat nu foarte tare, asemănător cu aluatul de pâine.
Se întind două foi cam cât un deget de gros din care una se aşază pe fundul şi pe marginile unei tăvi de chec.
Se toarnă compoziţia de fasole, se acoperă cu cealaltă foaie şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute cât să se coacă aluatul.
Se serveşte tăiată felii ca o prăjitură, presărând brânză rasă şi smântână deasupra.
Se poate prepara şi cu un sos de roşii care înlocuieşte sosul de smântână.
O rețetă foarte interesantă, gustoasă și deloc complicată!