afinata, afine, retete, alcool

Ingrediente:

  • 2,5 kg afine,
  • 900 g zahăr,
  • 500 ml alcool de 90°,
  • 2 lingurite esenţă de vanille, 
  • 1 g dragoste.

Se aleg afinele, se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg.

Se pun apoi intr-o damigeană de 5 litri, pe rând, afine apoi zahăr, afine şi zahăr şi aşa mai departe, precum şi esenţa de vanilie.

Se astupă şi se lasă 6-7 zile la căldură, de preferat la soare, pentru a se dizolva zahărul.

Se toarnă alcoolul, se astupă etanş şi se pune la loc răcoros unde trebuie să stea aproximativ 6 săptămâni.

După trecerea acestei perioade se scoate dopul de la damigeană, se îndepărtează afinele prin strecurare printr-un tifon pus în două.

Afinata se păstrează în sticle de sticlă sterilizate, iar dopurile să fie bine strânse.

O băutură minunată care ajută la menținerea sănătății doar dacă e băută cu măsură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *