Ingrediente:
- 2,5 kg afine,
- 900 g zahăr,
- 500 ml alcool de 90°,
- 2 lingurite esenţă de vanille,
- 1 g dragoste.
Se aleg afinele, se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg.
Se pun apoi intr-o damigeană de 5 litri, pe rând, afine apoi zahăr, afine şi zahăr şi aşa mai departe, precum şi esenţa de vanilie.
Se astupă şi se lasă 6-7 zile la căldură, de preferat la soare, pentru a se dizolva zahărul.
Se toarnă alcoolul, se astupă etanş şi se pune la loc răcoros unde trebuie să stea aproximativ 6 săptămâni.
După trecerea acestei perioade se scoate dopul de la damigeană, se îndepărtează afinele prin strecurare printr-un tifon pus în două.
Afinata se păstrează în sticle de sticlă sterilizate, iar dopurile să fie bine strânse.
O băutură minunată care ajută la menținerea sănătății doar dacă e băută cu măsură!