„Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix)
- 1 conservă fasole roșie boabe (400 g)
- 1 conservă fasole albă boabe (400 g)
- 1 conservă de porumb dulce
- 1/2 l bulion
- 2 bucăți de ceapă albă
- 1 bucată ceapă roșie
- 2-3 căței usturoi
- 1 ardei gras mare roșu
- 1 ardei chili uscat sau pudră de chili(după gust)
- 1 linguriță paprika dulce
- 1-2 foi de dafin
- ulei de măsline sau de floarea soarelui
- sare
- piper
- apă
Cum prăjesc eu ceapa pentru “chili con carne” :
pun ceapa în tigaie când uleiul e deja încins, apoi aștept să se aurească-rumenească olecuță, după care adaug apă cât să stingă prăjeala și o las la fiert până se evaporă toată apă și începe din nou să sfârâie tigaia!
Repet încă o dată procedura și e gata de pus următorul ingredient!
Secretul este că, ceapa astfel pregatită, “se pierde” și dă un gust mai dulce și “yam-yam” oricărui tip de mâncare -gustare-sosuri care necesită ceapă!
Următoarele ingrediente vin rând pe rând, mai întâi carnea tocată – care poate să fie de porc, mixtă sau numai de vită, apoi ardeiul și bulionul(un fel de prăjeală oltenească cu carne).
Se adaugă condimentele : usturoiul tocat mărunt, sare, piper, foi de dafin, chili sau un ardei iute tocat.
Se ia tigaia de pe foc și tot conținutul se mută într-un vas mai încăpător unde se face cunoștință cu fasolea boabe din conserve și boabele de porumb(pe care deja le-am scurs bine de zeama din conservă), se mai lasă un pic să se împrietenească , se mai condimentează după gust și e gata!
Poftă bună!