Sos de vanilie
(pentru budinci reci) Ingrediente: 1/2 l lapte, 1 linguriţă amidon, 1 ou, 1/2 baton vanilie, 20 g zahăr Se desface amidonul cu puţin lapte rece, se adaugă oul, zahărul şi…
(pentru budinci reci) Ingrediente: 1/2 l lapte, 1 linguriţă amidon, 1 ou, 1/2 baton vanilie, 20 g zahăr Se desface amidonul cu puţin lapte rece, se adaugă oul, zahărul şi…
(conține 8 g glucide) Ingrediente: 200 g dovlecei, supă de zarzavat, 50 ml lapte (se scade din rația zilnică de lapte), 5 g unt (sau margarină), 15 g smântână, verdeață,…
Ingrediente: 5 linguri unt topit, 1/2 pahar făină Siropul: 1/2 pahar zahăr, 3/4 pahar apă Se prăjește făina cu untul, amestecând mereu până se rumeneşte; când s-a rumenit, se toarnă,…
Ingrediente: 1/4 l lapte, 1 baton vanilie, 180 g zahăr, 4-6 gălbenuşuri, 400 g frişcă Se fierbe laptele (sau frişca) cu batonul de vanilie despicat. Se strecoară, se răcorește. Se…
Ingrediente: 1 + 1/2 ceașcă făină, 2 ouă, 100 g unt, 1 ceașcă zahăr, 1/2 ceașcă lapte, 1/2 ceașcă fructe, coaja de la 1/2 lămâie, 1/2 linguriţă praf de copt…
Ingrediente: 130 g zahăr, 5 ouă, 80 g făină, unt pentru uns forma Crema: 150 g zahăr, vanilie, /3 pahar esență de cafea, 4 ouă întregi, 1 linguriţă făină, 2…
(conține 4 g glucide) Ingrediente: 150 g ciuperci, 25 g smântână, 1/2 gălbenuș, frunze de pătrunjel, sare, 300 ml bulion de carne. Se pun la fiert 300 ml bulion de…
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 20 g caşcaval, 10 g unt (sau margarină), un sfert de ou, verdeață, sare, 300 ml bulion de carne. Untul (sau margarina) se freacă bine…
Ingrediente: 400 g fidea lungă(tăieței, paste cât mai subțiri), 200 g unt, 200 g nucă, 300 ml lapte, 2 plicuri praf de frișcă, 1 linguriță scorțișoară Sirop: 300 g zahăr,…
Ingrediente: 250 g făină, 250 g unt, 80 g zahăr pudră, 160 g nuci, vanilie, glazură Umplutura: 2 pahare zahăr, 1/2 kg mere mere, zeama de la 1 lămâie, coaja…