(conține 0 g glucide)
Ingrediente:
- 200 g pește,
- 1/2 ou,
- 20 g șvaițer(caşcaval),
- 10 g unt (sau margarină),
- sare
Peştele se curăță de solzi, se taie şi se curăță pe dinăuntru, după care se spală bine, apoi se pune în apă clocotindă şi se fierbe 10-15 minute.
Când este fiert, se scoate şi se înlătură şira spinării şi oscioarele. Se taie în bucăți potrivite (de file). Acestea se aşează într-o formă unsă cu unt (sau margarină).
Oul se fierbe tare, se taie în felii rotunde, se pune deasupra fileului de peşte iar peste el se rade șvaițerul sau caşcavalul.
Se adaugă restul de unt şi se introduce în cuptorul încins, pentru 10-15 minute. Se lasă să se rumenească, după care se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.
Se poate servi cu garnitură formată din salată verde (simplă sau amestecată cu oțet şi ulei).