(conţine 4 g glucide)
Ingrediente:
- 100 g carne,
- 1/2 albuș,
- 20 g ceapă,
- 15 ml ulei,
- 50 ml iaurt,
- 100 g borș,
- foi de viță,
- mărar,
- sare.
Carnea se curăță de pielițe şi de zgârciuri, se taie în bucăți şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa.
Apoi se amestecă cu sare, mărar tocat, 5 ml ulei, o lingură cu apă şi se bate bine, după care se adaugă albuşul bătut spumă.
Cotoarele din foile de viță se taie şi se îndepărtează, foile rămase se spală şi se opăresc cu apă clocotită, apoi se scurg bine de apă şi se pune pe ele umplutura din carne, dându-le formă de sarmale.
Se aşează sarmalele într-o cratiță, una lângă alta. Restul de ulei se toarnă pe deasupra şi se presară cu mărar tocat fin. Se mai adaugă sare şi apă şi se lasă să fiarbă.
La sfârşit, după ce au fiert, se toarnă borşul clocotit şi se lasă să mai dea într-un clocot.
Se servesc cu iaurt.