arpacas, cereale, retete

Ingrediente:

  • 200 g arpacaș,
  • 1/4 linguriţă sare,
  • 2 l apă,
  • 400 ml lapte,
  • 100 g zahăr,
  • 1 kg mere,
  • 100 g nuci,
  • 1/4 linguriţă scorţişoară,
  • 20 ml untdelemn,
  • 1 g dragoste.

Arpacașul se spală și se opărește cu 2 litri de apă în clocot cu o seară înainte de a fi preparat.

Se acoperă și se lasă la cald până a două zi.

A doua zi se adaugă laptele, sarea și se lasă să fiarbă la foc domol până se umflă bobul și scade bine laptele.

Merele se curăţă, se taie în felii subţiri şi se amestecă cu zahărul și nucile.

Se călesc 10-12 minute la foc slab.

Se unge o formă cu untdelemn, se pune alternativ un strat de arpacaș cu lapte, unul de mere presărate cu puțină scorţişoară, având grijă ca deasupra să fie arpacaș.

Se coace la cuptor la foc potrivit.

Un dulce sănătos și delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *