baclava

Ingrediente:

  • 1/2 kg foi de plăcintă sau aluat de ştrudel,
  • 500 g zahăr,
  • 3 linguri miere,
  • 250 g unt,
  • 350 g nuci,
  • 50 g pesmet fin,
  • vanilie

Pentru umplut baclavaua se amestecă 250 g zahăr cu nucile, jumătate date prin maşină şi jumătate pisate, şi cu pesmetul fin pisat.

Din restul de 250 g zahăr şi apă se face un sirop, la care se adaugă mierea şi vanilia.

Se unge tava cu unt, se taie din foi bucăți de mărimea tăvii. Se aşează în tavă pe rând trei foi stropite fiecare cu unt.

Deasupra lor se pun nucile, în strat de grosimea unui creion. Se acoperă cu alte trei foi stropite fiecare cu unt, urmând astfel până se termină foile şi umplutura.

Deasupra baclavalei trebuie să fie un strat de foi fără nuci, stropite, de asemenea, cu unt.

Înainte de a se da la cuptor, se taie cu un cuțit ascuţit, în pătrate sau în romburi. În tăieturi se toarnă unt topit (câteva linguri).

Se coace la foc potrivit aproape 1 oră. Când este aproape coaptă, se toarnă deasupra baclavalei siropul pregătit și se lasă să se coacă rumen deschis.

Se aşează pe farfurie împreună cu siropul rămas în tavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *