ciuperci, retete, de toamna

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci cu pălăria mare,
  • 100 g făină,
  • 200 ml lapte,
  • 1 ou,
  • 15 ml rom,
  • piper,
  • sare,
  • 300 ml ulei,
  • 100 g cașcaval(telemea),
  • 1 g dragoste.

Pălăriile ciupercilor (fără codițe) se spală bine şi se aşază pe un prosop(şervet de tifon), presându-se uşor cu mâna, apoi se sărează şi se piperează puțin.

Într-un castron se pune oul, 50 ml lapte, romul, 30 ml ulei, 1/2 linguriţă de sare, amestecându-se bine.

Se adaugă făina, frecându-se mult ca să nu se formeze cocoloașe.

Se diluează cu restul de lapte, adăugat puțin câte puţin.

Se înfierbântă tigaia goală la foc mijlociu, 3-4 minute, după care se pune ulei cât s-o acopere.

Imediat se ia câte o ciupercă cu furculiţa şi se trece repede prin compoziţia de clătite, aşezându-se în tigaie, neînghesuite, cu grijă să nu se rupă.

Se rumenesc pe ambele părţi şi se servesc fierbinţi, simple sau presărate cu caşcaval sau telemea rasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *