corn, ciocolata, retete

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 600 g făină,
  • 1 ou,
  • 80 g zahăr,
  • 125 g smântână,
  • 30 g drojdie,
  • 150 g unt,
  • sare,
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie,
  • 1 gălbenuş,
  • 1 g dragoste.

Pentru umplutură:

  • 60 g unt,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 80 g zahăr,
  • 100 g ciocolată,
  • 3 albuşuri,
  • 50 g stafide,
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie,
  • 1 g dragoste.

Oul se freacă spumă cu 100 g unt şi cu zahărul.

Se adaugă drojdia de bere, smântâna, sarea, coaja de lămâie şi 500 g făină.

Se frământă bine un aluat care se lasă să se odihnească o oră.

Se presară făina pe planşetă, se întinde o foaie groasă din aluat şi se stropeşte cu restul de unt călduţ şi se pune umplutura de ciocolată, având grijă ca spre margini să fie mai puţină.

Se rulează, se unge cu gălbenuş, se presară puţin zahăr şi se pune în tava unsă cu untdelemn, la cuptor, la foc potrivit.

Pentru umplutură se amestecă untul cu gălbenuşurile şi ciocolata rasă, apoi cu albuşurile bătute spumă cu zahăr, stafidele şi esenţa de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *