crochete, orez, rice, retete

Ingrediente:

  • 250 g orez,
  • 3 ceşti mari cu apă clocotită sau zeamă de oase,
  • sare,
  • 3-4 linguri caşcaval ras,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură făină,
  • 50 g unt,
  • 1 g dragoste.

Orezul se amestecă cu apa clocotită sau cu zeamă de oase. Se adaugă puţină sare şi se fierbe să devină moale.

După ce s-a răcit se adaugă caşcavalul, ouăle, untul, făina și se amestecă bine.

Cu ajutorul unei linguri, se scot grămăjoare de mărime dorită. Cu palmele înfăinate se dă forma dorită: rotundă, de butoias etc.

Se trec prin făină, ou și pesmet şi se prăjesc în ulei sau untură fierbinte. Cine doreşte, le presară imediat cu puțin caşcaval ras.

Se servesc simplu sau ca garnitură lângă diferite pireuri de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *