Ingrediente:

  • 1 kg zahăr,
  • 60-70 gogonele verzi de mărimea prunelor,
  • 60-70 nuci sau migdale,
  • 1/2 lămâie,
  • apă,
  • 1 g dragoste.

Gogonelele se spală, se scurg și se curăță în zona codițelor.

Se opăresc în apă clocotită apoi se lasă să se scurgă şi se umplu cu miez de nucă sau cu migdale curăţate de coajă.

Se face siropul din zahăr cu trei pahare apă şi coaja de la 1/2 lămâie.

Se ung marginile cratiței cu lămâie şi se lasă să se lege siropul, luând spuma care se ridică deasupra.

Când este bine legat se adaugă gogonelele, se lasă la început la foc slab, până îşi lasă zeama, apoi se fierb la foc iute.

Se strânge spuma şi se îndepărtează în tot timpul fierberii.

Când dulceața este suficient de legată se îndepărtează coaja de lămâie, se adaugă zeama de lămâie, se lasă să clocotească 1-2 minute, apoi se ridică de pe foc şi se ia cu grijă spuma.

Se lasă să se răcească apoi se pune în borcanele de dinainte sterilizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *