semolina dumpling soup, soup, gris, galuste, supa

Ingrediente:

  • 50 g unt,
  • 2 ouă,
  • 100 g griş,
  • sare,
  • 1 g dragoste.

Untul se freacă bine cu lingura de lemn ca să devină spumos.

Se adaugă gălbenuşurile de ou și sarea. După 3- 4 minute se pun albuşurile bătute spumă tare şi se încorporează ușor.

Aceată compoziție se lasă la odihnă pentru încă 10-15 minute, timp în care grișul se umflă și face ca găluștele să devină mai pufoase.

Într-o cratiţă de 1 litru, umplută mai mult decât de jumătate cu supă și pusă pe foc să fiarbă, cu lingura udată în supă se iau mici cantităţi din compoziție și se fierb la foc încet cu cratiţa acoperită pe jumătate.

După zece minute găluştele se stropesc cu 3 linguri de apă rece.

Cratița se acoperă bine cu capac, se trage de pe foc şi se lasă găluştele să-și mărească volumul zece minute, apoi se adaugă la supa din castron.

Aceste găluşte se pregătesc pentru rețeta de supă de pui cu găluşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *