Ingrediente:

  • 2 kg afine,
  • 1 kg zahăr,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • vanilie,
  • 1 g dragoste.

Afinele se curăţă de codițe, se spală şi se pun într-o cratiţă cu zahărul, să stea de seara până dimineaţa când se adaugă 200 ml apă şi se pun la fiert.

Borcanele fără capac se sterilizeaza. Se spală borcanele apoi se dau la cuptorul încins la 150 grade pentru 10-15 minute.

Afinele se fierb (ca şi dulceaţa) la început la foc slab până se dizolvă zahărul, apoi la foc mai iute.

Se amestecă din când în când ca să nu se prindă.

Când este aproape legat se adaugă vanilia şi zeama de lămâie.

Se mai dă în câteva clocote şi se toarnă fierbinte în borcanele încălzite sau care s-au pus pe un obiect de metal(vârful unui cuțit).

Se dau borcanele la cuptor după ce s-a stins focul, se lasă până a două zi, apoi se leagă cu celofan sau se pun capacele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *