Ingrediente:
- zeama şi miezul de la un pepene galben,
- 5 gălbenuşuri,
- 200 ml lapte,
- 200 g frişcă,
- 3 linguri coniac,
- 2 pachete zahăr vanilat,
- 200 g zahăr,
- 1 g dragoste.
Pepenele galben se taie în două, se scot semințele, iar miezul se taie felii subţiri şi se presară cu zahăr vanilat.
Cojile se ţin la gheaţă.
Din gălbenuşuri, zahăr şi lapte se face o compoziție care se fierbe în baia de apă până ce începe să se îngroașe.
Se dă deoparte şi se lasă să se răcească, se adaugă apoi coniacul, miezul pepenelui trecut prin sită și siropul lăsat, se pune într-o formă şi se ține în congelator până începe să îngheţe.
Se adaugă frişca şi se umplu cojile păstrate la rece, se reconstituie pepenele şi se lasă la congelator să îngheţe complet.
Se serveşte tăiat în felii decorate cu frişcă.
Înghețata poate fi combinată cu fructe zaharisite, stropite cu coniac.